cendol..cendol
1 cawan tepung beras
3 cawan air daun pandan
sedikit air kapur makan
> masak atas api sampai masak, mak cik cakap masak 1jam (eh? da lupa la..kertas resipi pun dah hilang) tapi cubaan pertama guna resipi ni menjadi la.. :)
> bila da masak, usahakan lah untuk jadikan bentuk cendol yang panjang-panjang tu..pertama kali kita buat guna kukusan hehehehe :) dapat la makan cendol di UK, masuk dalam air sejuk tau...
tak de gambar sebab dah lame buat..tulis sebab takut lupa.
3 cawan air daun pandan
sedikit air kapur makan
> masak atas api sampai masak, mak cik cakap masak 1jam (eh? da lupa la..kertas resipi pun dah hilang) tapi cubaan pertama guna resipi ni menjadi la.. :)
> bila da masak, usahakan lah untuk jadikan bentuk cendol yang panjang-panjang tu..pertama kali kita buat guna kukusan hehehehe :) dapat la makan cendol di UK, masuk dalam air sejuk tau...
tak de gambar sebab dah lame buat..tulis sebab takut lupa.
Comments
Post a Comment